Τάσος Τσατάλης

Όλοι οι ΑΕΚτζήδες ξέρουν πως δεν θα είναι εύκολο με Πλατανιά

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sportfm.gr, για τα στοιχεία που κάνουν πολύ δύσκολο το αποψινό ματς με τον τελευταίο της βαθμολογίας, στο ΟΑΚΑ

***Δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί φίλοι της ΑΕΚ, που θεωρούν πως η νίκη απόψε, απέναντι στον τελευταίο Πλατανιά, θα έρθει εύκολα. Μπορεί και να έρθει εύκολα, από την Ένωση θα εξαρτηθεί αυτό, αλλά λίγοι για να λέμε την αλήθεια το πιστεύουν.

***Πρώτα απ’ όλα… από συνήθεια. Παίζει για να μείνει μόνη πρώτη η ΑΕΚ, να περάσει πάλι τον Ολυμπιακό. Η μαγική δηλαδή λέξη «ευκαιρία». Έστω και με ορίζοντα βραχυπρόθεσμο. Για να είναι μόνη πρώτη απόψε. Όπου «ευκαιρία» για την ΑΕΚ, σημαίνει και άγχος.

***Δεύτερον τα αγωνιστικά προβλήματα. Απόψε λείπει πλέον όλη η ραχοκοκαλιά της ομάδας, την τελευταία τριετία. Μετά από Μάνταλο και Γιόχανσον και ο Σιμόες. Όταν υπάρχουν κομβικές απουσίες, έχουμε δει μπερδέματα στην διαχείριση, ως τώρα.

***Τρίτον η τιμωρία του Χιμένεθ. Δεν είναι λίγο να παίζεις χωρίς προπονητή στον πάγκο ό,τι και να λέμε.

***Τώρα για τις πληροφορίες σχετικά με την διάταξη και τα πρόσωπα, αν και δεν παίρνω τίποτε σαν δεδομένο μέχρι και λίγο πριν την έναρξη, τουλάχιστον με βάση τις δοκιμές θέλω να σταθώ σε ένα σημείο.

***Ο Λόπες «βαφτίστηκε» αριστερό εξτρέμ στην Λεωφόρο και με την Ριέκα. Και τις δύο φορές το πράγμα δεν λειτούργησε.

***Αντίθετα, όταν την Πέμπτη στο 30΄πέρασε στην φυσική του θέση και πήγε ο Μπακάκης επίσης στην φυσική του θέση δεξιά, ήταν από τις αλλαγές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της εικόνας.

***Αν λοιπόν για τρίτο συνεχόμενο ματς, γίνει η ίδια επιλογή που δεν λειτούργησε στα δύο προηγούμενα και ο ίδιος ο προπονητής την διόρθωσε την Πέμπτη, εξήγηση λογική δεν μπορείς να βρεις.

***Φυσικά από την στιγμή που… έχει τελειώσει εδώ και καιρό με συνοπτικές διαδικασίες ο Τρίστασον, υπάρχει ένα θέμα, αφού ο αμέσως επόμενος που υπολογιζόταν για την θέση το καλοκαίρι, ο Πατίτο, επίσης μετράει κάτι ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.

***Ωστόσο ακόμη και οι χειρότεροι παίκτες του κόσμου να είναι και οι δύο, μοιάζει πολύ ακραίο ούτε ένας από αυτούς να μην υπολογίζεται, όταν έχεις κάνει προγραμματισμό το καλοκαίρι με αυτούς σαν τις δύο βασικές επιλογές για τ ‘ αριστερά.

***Σίγουρα, το ρίσκο να δώσεις και μια ευκαιρία, είναι πολύ μικρότερο, από το να βγάζεις δύο σημαντικούς παίκτες από τις θέσεις τους μαζί, Λόπες και Μπακάκη.

***Πόσο μάλλον όταν έχεις δει πως δεν δουλεύει καλά αυτή η ιστορία. Πως ο Λόπες δεν είναι ο ίδιος παίκτης όταν δεν έχει μπροστά του τον χώρο που έχει όταν ξεκινάει από την κανονική του θέση στην άμυνα.

***Και πόσο μπορεί να αντέξει η ομάδα, ο καλύτερος μέχρι σήμερα δεξιός μπακ του πρωταθλήματος, ο Μπακάκης, ξαφνικά να έχει γίνει αριστερό μπακ κι αριστερό στόπερ;

***Για τον Αϊντάρεβιτς που υπολογίζεται για ενδεκάδα βάσει των δοκιμών, το θεωρώ αναμενόμενο.

***Δεν τον έχει… για πέταμα ο Χιμένεθ, το έχουμε δει και από πριν και πολύ περισσότερο τώρα που δεν υπάρχουν Γιόχανσον και Σιμόες. Στο χέρι του Σουηδού είναι να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί.

***Και ο προπονητής του και ο ίδιος, θεωρούν πως η φυσική του θέση είναι «δεκάρι».

***Πλην όμως στην ΑΕΚ ήρθε με ευθύνη και του ίδιου, σαν λύση για την αναζήτηση «οκταριού». Και στις πρώτες του δηλώσεις, είχε πει πως παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Καιρός λοιπόν να το αποδείξει.

***Αν δεν μπορέσει πάλι, ακολουθεί ο Κονέ. Αν δηλαδή δεν …πάρει σειρά από σήμερα.

***Αφήνω για το τέλος, την άλλη περίπτωση που συζητείται από το βράδυ της Κυριακής, τον αποκλεισμό από την αποστολή του Ανέστη.

***Ο Ανέστης είναι πλέον για όσους δεν το έχουν καταλάβει στην κατηγορία «Βάργκας», στο μυαλό του Μανόλο.

***Εκτιμούσε τον Βενεζουελάνο, αλλά από την στιγμή που θεώρησε πως το θέμα του συμβολαίου του είχε αρχίσει να έρχεται υπερβολικά στο επίκεντρο, τον έβαλε στο περιθώριο.

***Το ίδιο έχω λόγους να πιστεύω βάσει ρεπορτάζ πως θα γινόταν από τον Γενάρη σιγά – σιγά με τον Γιόχανσον, εφόσον δεν είχε ανανεώσει ως τότε.

***Ήδη δεν τον είχε στο μυαλό του σαν βασικό κι αναντικατάστατο. Στην ουσία τον διαχειρίστηκε σαν δεύτερο «εξάρι» πίσω από τον Σιμόες.

***Εδώ και καιρό, πολύ πριν τραυματιστεί ο Σουηδός, μιλούσε για ανάγκη μεταγραφής αμυντικού χαφ.

***Κατά την άποψη μου και με τον Ανέστη το ίδιο συμβαίνει. Και φάνηκε και στην Τρίπολη. Ο Μανόλο αναζητά την ευκαιρία να πειστεί πως υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πίσω από τον Ανέστη.

***Γιατί όσο πλησιάζουμε τον Γενάρη και δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του, είναι δεδομένο πως θα πηγαίνει πιο πίσω σε προτεραιότητα για τον Σεβιγιάνο τεχνικό. Που εύλογα θέλει να δει που μπορεί να βασιστεί σε αυτή την περίπτωση.

***Θεωρητικά το αποψινό ματς είναι μια ευκαιρία. Θεωρητικά. Αλλά όλα θεωρητικά είναι στο ποδόσφαιρο, μέχρι να «μιλήσει» το γήπεδο.

***Μια σημείωση μόνο. Επειδή δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, να χάνει κάποιος παίκτης την θέση του στην ενδεκάδα, πιθανότατα βάσει ανάλογου σκεπτικού και μετά να καλείται εσπευσμένα πίσω αν δεν βγει η εναλλακτική, θεωρώ πως πρέπει να έχεις πάρει απόφαση να δώσεις και χρόνο για να δεις τι θα βγει.

***Αλλά για να είμαστε… ξηγημένοι, είτε δικαιωθεί ο Χιμένεθ είτε όχι, η προσωπική μου άποψη είναι πως η οπτική του δεν είναι λάθος. Και κυρίως την σέβομαι σαν μόνιμο στοιχείο της προπονητικής του φιλοσοφίας, όπως μας το έχει πει ο ίδιος από πέρσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x